Ardei gras prăjit în ulei pentru iarnă

Reţeta de ardei gras prăjit în ulei estre un fel de conservă pentru iarnă mai specială. Este o rețetă simplă și rapidă care se face fără sterilizare şi se păstrează la borcan.

Această reţetă este una foarte simplă, deci poate fi gătită chiar şi de un începător. Cantitatea de ingrediente este indicată pentru un borcan de 1 litru.

Ingrediente:

    Ardei gras

    1 linguriţă de sare

    40 gr zahăr, 40 ml otet 9%

    2 căţei de usturoi,

    ulei de floarea soarelui

Mod de preparare: Sortăm legumele şi le eliminăm pe cele stricate. Spălăm ardeii şi ii uscăm cu prosoape de hârtie. Este important să uscăm legumele foarte bine. Nu este nevoie să curăţăm ardeii de seminţe, deoarece în timpul prăjirii acestea vor deveni moi. Punem o tigaie cu ulei de floarea soarelui pe foc.

Încălzim uleiul, apoi adăugăm ardeii în tigaie şi îi prăjim pe ambele părţi până devin complet moi. Reducem focul la minim şi prăjim ardeii apoi sub capac.

Scoatem ardeii prăjiţi din tigaie şi îi punem în poziţie verticală în borcane. Fiind moi, ardeii pot fi uşor împinşi cu o lingură, pentru ca aerul să iasă din ei. Când umplem borcanul pe jumătate, zdrobim un căţel de usturoi printr-o presă şi îl adaugăm în borcanul cu ardei. Umplem borcanul iar la final mai adăugăm un căţel de usturoi tocat.

Pentru a pregăti marinada, punem apa într-o cratiţă la fiert. Adăugăm zahăr, sare, ulei de floarea soarelui şi oţet. După ce marinada fierbe, o turnăm în borcanele cu ardei pe care le închidem şi la întoarcem cu gura în jos.

Vizualizări: 5,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: