Pastă de pătrunjel verde cu usturoi

Pasta de pătrunjel verde cu usturoi este tot un fel de mujdei dar mult mai cremos. Este ideală pentru fripturi, legume, paste, pește dar poate fi servită şi cu bruschete.

Această pastă de pătrunjel verde cu usturoi este foarte gustoasă, aromată și sănătoasă. Se prepară la rece în doar câteva secunde iar frunzele de pătrunjel verde își păstrează toate elementele nutritive și vitaminele. Este vorba despre un mujdei cremos cu pătrunjel verde. Acesta poate fi un dressing pentru salate, un sos pentru paste, o cremă tartinabilă, topping pentru fripturi sau legume dar și o marinadă pentru diverse cărnuri.

Dacă inteționăm să folosim crema de usturoi cu pătrunjel pe post de marinadă pentru pui, porc, vită, miel sau ca topping pentru pește, atunci ar fi bine să punem și o componentă acidă cum este zeama de lămâie. Aceasta va contribui la frăgezirea cărnurilor respectiv va balansa perfect preparatele din pește.

Ingrediente:

    1 legătură bună de pătrunjel verde (sau 2-3 mai mici)

    1 căpățână de usturoi

    cozile de la 2 legături de ceapă verde sau 1 ceapă veche medie

    50 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui

    sare după gust

    opțional: câteva picături de zeamă de lămâie

Mod de preparare: Pentru a prepara acest mujdei cremos aveţi nevoie de un robot de bucătărie sau un blender clasic în care puneţi usturoiul, pătrunjelul verde tocat mare (cu tot cu tije), cozile de ceapă verde şi presăraţi puţină sare şi uleiul. Trebuie procesat totul timp de câteva secunde și se va obţine o pastă cremoasă cu care se pot face niște bruschette delicioase peste care puteţi rade parmezan.

Vizualizări: 2,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: