Artă fotografică din China, la muzeu

Muzeul Judeţean Gorj va fi gazda unei expoziţii de fotografie din cea mai populată ţară din lume. În fapt, vor fi două expoziţii care provin de la Ambasada Republicii Populare Chineze din România. „Sunt expoziţii de cultură chineză. Una este «Story of China 2017», deci povestea Chinei, iar cea de-a doua este «Happy Spring Festival», care poate fi tradusă «Festivalul Primăverii», ce are loc în China când se sărbătoreşte Anul Nou Chinezesc. A fost în 15-16 februarie. Vor fi expuse fotografii care prezintă Anul Nou Chinezesc, cum sărbătoresc chinezii, ce tradiţii au cu această ocazie. Cea referitoare la istoria Chinei, la fel, despre cultura chineză, cele mai importante obiective culturale naturale ale lor”, a declarat Alina Tiţa, inspector în cadrul Muzeului Judeţean Gorj.

Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj, a explicat că, până acum, au confirmat prezenţa la vernisaj doi oficiali din Ambasada Republicii Chineze în România.

Intrarea va fi liberă, iar lucrările vor rămâne aici timp de o lună. „Story of China” a mai fost expusă la Piteşti, în cadrul Casei de Prietenie Româno-Chineză, iar „Happy Spring Festival” doar ce a ajuns din China.

În trecut, Muzeul Judeţean Gorj a mai avut colaborări cu Ambasada Chinei în România. În luna octombrie 2017, la Târgu Jiu au fost organizate două expoziţii, una fiind de monede chinezeşti.  

Vizualizări: 563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: