"Artă stradală" pe autobuzele din Târgu Jiu

Trei autobuze ale societății Transloc din municipiul Târgu Jiu au fost duse în Piața Prefecturii pentru a fi desenate. Este vorba despre Festivalul Strad`Art, în cadrul căruia mai mulți artiști ai arte stradale vor da viață prin culoare mai multor clădiri din Târgu Jiu, dar și unor mijloace de transport în comun.

Strad’Art | Festival de artă urbană se află la ediția a II-a și se desfășoară între 20 și 26 iulie. Pe lângă cei cinci pereți ai unor blocuri din Cartierul Constructorilor, artiștii vor da culoare și unor mijloace de transport în comun. Cele trei autobuze au fost amplasate în centrul orașului, tocmai pentru ca localnicii să asiste la un astfel de eveniment.


Tema propusă de Strad’Art în ediția de anul acesta a festivalului este “Solidaritatea”. "Interacțiunea cu cartierul este atât la nivel artistic, prin realizarea unor picturi murale, cât și la nivel social, prin interacțiunea artiștilor cu locuitorii cartierului, dar și cu vizitatorii, pe toată durata festivalului. Se propune realizarea a cinci murale pe calcanele unor blocuri de pe strada Hidrocentralei, alături de alte intervenții artistice, dar și a trei autobuze de transport public local, de către 11 artiști români", transmit organizatorii.

Vizualizări: 2,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: