Târgu Jiu: Începe festivalul Strad`Art

Cinci pereți ai unor blocuri din municipiul Târgu Jiu vor fi pictați în perioada următoare. Începe Festivalul Strad`Art, care se va desfășura în perioada 20-26 iulie și își propune promovarea artei stradale, dar și a dialogului cu comunitatea locală.

Strad’Art | Festival de artă urbană, ediția a II-a, se desfășoară între 20 și 26 iulie, în orașul Târgu Jiu. "Epicentrul zonei de intervenție artistică este Cartierul Lotrului, unde ne propunem dinamizarea acestuia, prin intermediul artei urbane. Cartierul este situat într-o zonă periferică a orașului și este alcătuit în mare parte din foste locuințe munictorești", transmit organizatorii.

Tema propusă de Strad’Art în ediția de anul acesta a festivalui este “Solidaritatea”. "Interacțiunea cu cartierul este atât la nivel artistic, prin realizarea unor picturi murale, cât și la nivel social, prin interacțiunea artiștilor cu locuitorii cartierului, dar și cu vizitatorii, pe toată durata festivalului. Se propune realizarea a cinci murale pe calcanele unor blocuri de pe strada Hidrocentralei, alături de alte intervenții artistice, dar și a trei autobuze de transport public local, de către 11 artiști români", menționează sursa citată.

Intervențiile artistice vor fi realizate de: Alin Mihail, ATOMA, Bogdan Cazacincu, Cristian Scutaru, Denisa Pasere, HarceaPacea, Ionut Popescu, John.S, Kaps Crew, Pisica Pătrată și Răzvan Răucescu.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că în ultima zi a festivalului se va face un și tur de biciclete. ”Anul trecut am avut reacții pozitive la acest festival. Am avut 8 picturi în municipiul Târgu Jiu. În acest an, după discuțiile pe care le-am avut cu curatorul acestui festival, Adrian Oniga, un tânăr din oraș, am luat ca reper un anumit cartier din Târgu Jiu, fiind vorba despre Cartierul Constructorilor, acolo unde am identificat cinci pereți exteriori de la blocurile din acea zonă pe care artiștii le vor picta în acest stil al artei stradale”, a spus primarul Marcel Romanescu.


Suma pe care municipalitatea o pune la bătaie pentru un astfel de festival este de 100.000 de lei.

Vizualizări: 1,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: