Asistenții din centrele de vaccinare trebuie să își facă PFA-uri pentru a fi plătiți

Asistentele medicale din centrele de vaccinare trebuie să-și înființeze PFA-uri dacă doresc să fie plătite. Așa prevede o dispoziție a Ministerului Sănătății. În centre, noua directivă este criticată de angajați care susțin că este o aberație de care chiar nu aveau nevoie, mai ales în plină campanie de imunizare.

O asistentă din centrul de vaccinare de la Stadionul Municipal Târgu Jiu susține că nu este o variantă bună ca asistenții să își deschidă PFA-uri.

”Consider că legislația este destul de stufoasă și era suficient acel contract de prestări servicii care a fost deja încheiat. Contractele au fost încheiate pe suma de 45 de lei pe oră și se opresc toate contribuțiile. Nu știu dacă cineva ar avea timp să umble să își facă acele PFA-uri. Ar fi bine să ne concentrăm pe vaccinare. Adică să lucrezi 8-12 ore pe zi, nu este ușor. Din păcate, aceștia suntem. După ce muncești 1-2 luni ți se spune că nu ești plătit”, a spus o asistentă.

Și medicii consideră că preocuparea Ministerului Sănătății trebuia să fie alta. ”Am văzut acea propunere. Nu știu cum o să fie. Lucrurile nu sunt bune din moment ce au funcționat bine până acum. O să fie o problemă, colegele nu cred că o să vrea. Poate o să se schimbe ceva în acest sens. Noi lucrăm deja într-un flux mare de vaccinări. Nu era nevoie de acest lucru. Era nevoie de liniște, speră să o gândească mai bine”, a spus medicul Ionuț Pantiș.

Primarii, cei care au încheiat contractele cu personalul din centre, consideră noua directivă o mare aberație.

”România este țara tuturor posibilităților. M-am convins în ultimul an că totul este posibil. Am funcționat într-un anumit fel până astăzi. Am încheiat contracte cu asistente medicale. Acum am înțeles că un organism dorește o mică taxă. După ce că abia am reușit să-i aducem în centre, acum vor să profite de pe urma lor. Noi suntem liniștiți, tocmai pentru că avem contractele semnate. Ne-am creat și o rezervă de cadre medicale, în cazul în care o persoană nu se poate prezenta la centru. Cred că numai la asta nu le stă mintea celor care lucrează atâtea ore, la un PFA”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Din fericire, la Târgu Jiu nu există o astfel de situație, însă asistenții sunt extrem de revoltați cu privire la acest lucru.

Vizualizări: 3,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: