Ventilatoare noi, nefolosite la spital dintr-un motiv incredibil

Mai bine de zece zile, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu nu a folosit cinci ventilatoare nou-nouțe în condițiile în care tot mai mulți bolnavi infectați cu Covid au nevoie de oxigen. Motivul este incredibil: nu a avut cine să facă instructajul celor care urmau să folosească aparatura.

Problema a fost remediată la începutul acestei săptămâni, a dat asigurări prefectul județului Gorj. Corneliu Răducan Morega a transmis că i-a cerut explicații managerului de la Spitalul Județean când a aflat că aparatura stătea nefolosită de zile bune în unitatea medicală și tot mai mulți pacienți au nevoie de ventilatoare. “Există cinci ventilatoare non-invazive care nu au fost puse în funcțiune. Am avut o discuție cu domnul manager și mi-a spus că, luni, s-a rezolvat această problemă pentru că nu era cineva acolo care să le facă instructajul. Am înțeles că s-a rezolvat și că mai avem încă cinci ventilatoare la nivelul spitalului din Târgu Jiu”, a spus prefectul.

Valul trei al epidemiei a adus și în Gorj o explozie de infectări. Prefectul speră ca vaccinarea să se simtă și să înceapă să scadă numărul de îmbolnăviri mai ales că mii de gorjeni au făcut deja și a doua doză de vaccin anti-Covid. „Sunt multe persoane care și-au făcut inclusiv rapelul și mă aștept, de săptămâna viitoare, la o scădere a numărului de infectări. Ce-i drept, la ora actuală, nu mai sunt locuri disponibile la ATI. Vom vedea de unde vom mai scoate acele paturi atât de necesare”, a mai spus prefectul, la Radio Infinit.

Circa opt mii de gorjeni s-au infectat de la debutul pandemiei. De când a început campania de imunizare, peste 43 de mii de persoane s-au vaccinat anti-Covid, în județul Gorj.

Vizualizări: 1,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: