Astăzi este „Ziua Mondială fără Tutun”

Astăzi este Ziua Mondială fără Tutun astfel că şi la Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-au făcut ceva pregătiri în acest sens. Chiar dacă numărul dependenţilor de nicotină este în scădere, cel puţin în Gorj, riscul unei astfel de dependenţe este adus la cunoştinţă tinerilor prin împărţirea pliantelor şi a mesajelor descurajatoare.

Mai mult decât atât, reprezentanţii DSP au întocmit materiale cu evoluţia fumatului, dar şi cu sfaturi pe care oamenii ar trebui să le urmeze dacă vor să scape de această dependenţă. „Astăzi este ziua mondială fără tutun şi nu putea trece neobservată nici la nivelul direcţiei noastre. Oamenii ar trebui să încerce să nu fumeze măcar astăzi şi să conştientizeze pericolul unei astfel de dependenţe. Noi vom împărţi pliante cu riscurile acesteia”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. 

Tot reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că anul acesta, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a hotărât demararea unei acţiuni ce poartă numele de „A trăi fără tutun este dreptul fiecărei femei”, punând accent pe partea feminină şi dependenţa de nicotină. „De pe 31 mai anul acesta, OMS va încuraja guvernele să acorde atenţia cuvenită protejării femeilor faţă de încercările companiilor de fumat de a le ademeni la dependenţă de nicotină pe viaţă. Femeile necesită protecţie specială faţă de industria fumatului care propagă mituri care asociază fumatul cu modernitate, eleganţa, farmecul, silueta”, a declarat Elena Piţian.

Aşadar, începând de astăzi, femeile vor fi luate în vizor în privinţa fumatului şi vor fi în atenţia medicilor şi a centrelor antitutun evidenţiindu-le bolile de care pot suferi dacă nu renunţă sau se apucă de fumat.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: