Atac dur la cabanierii din Rânca: Nu poţi decât să mănânci şi să dormi!

Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj, a lansat marţi un atac dur la adresa operatorilor de turism din Rânca. Aceştia nu ştiu să facă turism, neoferind turiştilor alternative pentru petrecerea timpului liber. Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Cabanierilor, a refuzat să-i dea o replică pentru a nu-l supăra de ziua sa de naştere, care a coincis cu Ziua Turismului.

Sabin Cornoiu nu-i înţelege pe cabanierii care se plâng că nu au turişti, mai ales că nu fac nimic pentru a-i atrage. „În Rânca, avem zeci sau sute de structuri de primire turistică, iar dacă mergi acolo nu poţi decât să mănânci şi să dormi, nimic altceva. Asta poţi să faci oriunde în această ţară, în orice structură turistică. Nu reuşim să profităm că avem această Transalpina, care atrage turişti”, a declarat Sabin Cornoiu. Acesta susţine că, de multe ori, turiştilor nu li se oferă nici măcar mâncare tradiţională. „Se plâng că nu au turişti, dar de ce nu vedem în faţa fiecărei pensiuni zece biciclete, o căruţă pentru plimbare pe munte sau un ceaun care să fiarbă mâncare tradiţională sau să facă un mic spectacol folcloric pentru cei care vizitează staţiunea? Spun “vino că vei mânca tradiţional”, dar vei ajunge acolo şi o să mănânci un şniţel vienez”, a precizat Cornoiu.
Deşi, în general, este acid în declaraţii, de data aceasta Constantin Pănescu nu l-a taxat pe Sabin Cornoiu. „Nu vreau să-l supăr pe domnul Sabin Cornoiu pentru este ziua dânsului, odată cu Ziua Turismului Mondial. Noi foarte des facem berbeci la proţap, facem tocan, ceaune cu mâncare, dar noi nu putem atrage turiştii cu mâncare tradiţională pentru că nu pot să urce pe străzi la cabane că nu avem asfalt, drumurile sunt dărâmate de tot, nu avem spaţii unde le creăm zone de divertisment”, a declarat Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Cabanierilor din Rânca.

Vizualizări: 6,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: