Intrare liberă la Casa - Muzeu "Maria Apostol" de la Runcu

Câteva zeci de mii de turişti tranzitează anual comuna Runcu și au și ce vedea. Cheile Sohodolului reprezintă un pol de interes major din punct de vedere turistic, însă la mare căutare este și Casa Muzeu "Maria Apostol". Autorităţile locale au stabilit și o taxă de vizitate a muzeului care este mai mult simbolică, dar de cele mai multe ori "uită" să o și încaseze.

În interiorul Casei- Muzeu "Maria Apostol" de la Runcu sunt foarte multe obiecte personale ale artistei, inclusiv celebrul trofeu "Floarea din Grădină", diplome obținute după absolvirea studiilor, fotografii personale, costumele populare pe care le-a purtat, dar și o parte din mobilierul casei. Casa- Muzeu poate fi vizitată în orice zi a săptămânii, spun autoritățile locale. "Muzeul poate fi vizitat zilnic, în special în weekend, când comuna Runcu este tranzitată de un număr foarte mare de turiști. Programul este de la ora 8 la 16, iar atunci când turiștii vor să viziteze după orele de program, este un număr de telefon și pot apela acel număr de telefon ca responsabila Muzeului Maria Apostol să fie prezentă", a declarat Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu. 

Turiștii trebuie să plătească o taxă dacă vor să viziteze muzeul. Autoritățile spun că este una mai mult simbolică, iar de cele mai multe ori nici aceasta nu este încasată. "Taxa este de 1 leu, dar în mare parte noi nu încasăm acești bani. Ne mândrim că ne tranzitează localitatea noastră să viziteze casa-muzeu. Avem și CD-uri pe care le putem pune la dispoziție turiștilor și o carte scrisă în memoria sa. Anual comuna Runcu, Chelie Sohodolului, sunt tranzitate de aproximativ 5.000 de autoturisme. Cred că undeva la 10-15.000 de persoane tranzitează", a explicat primarul Cîmpeanu.

Pe raza comunei Runcu sunt și 21 de pensiuni, astfel că turiștii au unde să se cazeze când vin în zonă.

Galerie foto



Vizualizări: 1,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: