Atelier handmade pentru pensionari. Învaţă să facă decoraţiuni de Crăciun

Nu mai puţin de 14 pensionari s-au înscris la un atelier gratuit de confecționat ornamente pentru sărbătorile de iarnă. Atelierul este organizat de Centrul Europe Direct al Bibliotecii Județene „Christian Tell” din Târgu Jiu și va avea loc în fiecare zi de joi, până de Crăciun. Aici vor putea fi realizate felicitări, tablouri, brăduți din origami, dar și alte obiecte care au legătură cu sărbătorile de iarnă. Un voluntar din cadrul centrului le va arăta bătrânilor cum să realizeze decoraţiunile. „Doamna Viorica Anoaica, voluntar la Centrul Europe Direct, s-a pensionat și are foarte mult timp la dispoziție. Știe să facă foarte multe lucruri handmade și din timpul și din experiența dumneaei vrea să le împărtășească și cu alte persoane din comunitatea noastră. Așa a apărut acest atelier. Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, începem cu ornamente de Crăciun”, a explicat Marinela Csolti, consilier comunicare în cadrul Centrului Europe Direct.

Pensionarii sunt în special din municipiul Târgu Jiu. Vârstnicii vor folosi în cadrul acestui atelier materiale pe care le vor aduce de acasă. Organizatorii nu au decis încă ce vor face cu obiectele confecționate de pensionari. „Pensionarii și-au arătat disponibilitatea să se implice în diverse activități. Chiar s-au bucurat că ne întâlnim. Contează foarte mult și partea de socializare și că se implică în ceva, că pot să facă ceva și pentru ceilalți”, a mai precizat Marinela Csolti.

Pensionarii care doresc să participe la atelierele organizate de Centrul Europe Direct trebuie doar să aibă permis de utilizator al bibliotecii.

Vizualizări: 387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: