Atenţie! Produsele de post, bombe pentru sănătate

Suntem în Postul Paștelui și fiecare dintre noi căutam pe rafturile magazinelor tot feluri de produse de post. Printre acestea, una dintre cele mai comune și la îndemână alegeri este pateul de post sau pasta vegetală. Dar știm ce produse punem în coș?

Acum este foarte simplu să identificăm fiecare aditiv alimentar printr-o simplă scanare a codului de bare al produselor utilizând Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android sau iOS.

Dar nu numai aditivilor trebuie să le acordăm atenție! Un alt factor foarte important la alegerea produselor este conținutul de sare, având în vedere că 100 de grame de pate vegetal pot conține mai mult de 1/5 din doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Și, dacă luăm în calcul că 70% din cantitatea de sare pe care o consumăm zilnic provine din alimente procesate, ar trebui să fim atenți ca acestea să conțină cât mai puțină sare posibil.

Știați că soia, ingredientul principal din produsele tip pate de post, are un aport caloric de aproximativ 150 de calorii pentru 100 de grame? Asociată cu pâine, valoarea sa energetică crește, fiind indicată consumarea cu măsură.

Vizualizări: 1,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: