Ce câștigă medicii de familie din noul contract cu CJAS Gorj

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj dă startul la contractarea serviciilor medicale, astfel că furnizorii au la dispoziție doar trei zile să depună documentațiile. Potrivit reprezentanților CJAS Gorj, singurii care au de câștigat din noul contract-cadru sunt medicii de familie și medicii specialiști.

Peste 460 de furnizori de servicii medicale sunt așteptați de astăzi să depună documentații la Casa de Asigurări privind încheierea unui nou contract. Termenul de depunere este vineri, 10 martie. „Au trei zile să depună documentele având în vedere că nu mai trebuie depuse toate actele, 99% din ele sunt depuse. Facem apel către furnizori să nu depășească termenul oficial”, a spus Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.

 Venituri mai mari

Noul contract privind contractarea serviciilor medicale aduce beneficii în plus doar pentru medicii de familie. „Modificarea esențială este că mai crește valoarea punctului la medicii de familie și la medicii specialiști. Nu este o creștere fabuloasă, crește de la 4,6 la 4,8 pentru medicii de familie și la servicii de la 2,1 la 2,2. Asta înseamnă că o să crească veniturile cabinetelor medicilor de familie. Ei sunt plătiți în funcție de numărul de asigurați și în funcție de serviciile efectuate. O să aibă venituri mai mari”, a mai spus Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.

Potrivit reprezentanților CJAS Gorj, sunt cabinete de medicină de familie care au venituri și de 15.000 de lei lunar.

Vizualizări: 2,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: