Atmosferă de poveste la Secţia Pediatrie a Spitalului Novaci

Holurile lungi şi înspăimântătoare pentru copii, specifice spitalelor, au prins viaţă şi culoare în Secţia Pediatrie a Spitalului Novaci. Încă de la intrare personaje din basme şi desene animate, pictate în culori vesele, te conduc într-o lume de poveste. Saloanele sunt amenajate pe grupe de vârstă, iar basmele sunt cele cunoscute de micuţi. În Secţia Pediatrie a fost amenajată şi o sală de joacă, unde copiii reuşesc să uite de faptul că se află într-un spital. Şi sala de mese a fost pictată în culori vii, de această dată pe pereţi au fost desenate animale şi legume pentru ca micuţii să descopere de unde provin alimentele pe care le consumă.

Spitalul Novaci a inaugurat marţi Secţia de Pediatrie, după ce în ultima perioadă au fost efectuate lucrări de reabilitare şi modernizare. Dacă la alte spitale din judeţ copiii se înspăimântă de cum intră pe holuri, la Novaci cei mai mici dintre pacienţi păşesc curioşi să descopere poveştile ale căror personaje au fost pictate pe pereţi. Ba chiar şi atunci când li se fac injecţii copii încearcă să-şi ascundă durerea, readucându-şi în memorie basmele cunoscute la vârsta lor.
La Secţia de Pediatrie a Spitalului Novaci, saloanele sunt amenajate pe grupe de vârstă, iar fiecare salon spune câte o poveste, numai urmărind personajele şi peisajele pictate pe pereţi. „Am vrut să facem o atmosferă de poveste pentru cei mici, să nu se simtă chiar în spital, să uite că au branulă la mână, că iau medicamente, că fac injecţii. Ne-am dorit ca cei mici să fie preocupaţi să descopere fiecare desen în parte, să identifice personajele din poveşti. Saloanele sunt amenajate pe grupe de vârstă şi basmele sunt adecvate vârstei respective”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Sală de joacă amenajată special pentru copiii internaţi
Copiii internaţi la Spitalul Novaci au posibilitatea ca între orele de tratament să-şi petreacă timpul într-un cadru de care mulţi nu dispun nici măcar acasă la ei. Într-o sală de joacă, special amenajată pentru ei, micuţii socializează înconjuraţi de jocuri şi jucării adecvate vârstei lor. Nici sala de mese nu a rămas nepictată. Aici pereţii nu au mai fost acoperiţi de personaje din basme, ci de animale, legume şi fructe. „Sala de mese a fost altfel pictată pentru că aici vrem ca cei mici să descopere de unde provin alimentele pe care le consumă. Sunt desenate atât animale, dar şi legume şi fructe. Copiii trebuie să ştie ce alimente trebuie consumate pentru a fi sănătoşi”, a precizat Emil Grigore.
Conducerea Spitalului Novaci spune că Secţia de Pediatrie a fost pictată de un cuplu care a crescut la o casă de copii. „Secţia a fost pictată de un domn şi o doamnă, care au crescut la Casa de Copii de la Vâlcea, ne-au fost recomandaţi de cineva, noi le-am achiziţionat materialele, le-am asigurat cazare şi masă. Le-am plătit foarte puţin, nesemnificativ. Consider că au făcut o treabă foarte bună, sunt mulţumit de ceea ce a ieşit. Îmi doream de mult timp să pun în practică ceea ce văzusem în spitalele mari din ţară”, a declarat managerul Spitalului Novaci.

Galerie foto




Vizualizări: 7,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: