Au ajuns la spital cu hipotermie

Frig de crapă pietrele. Cinci gorjeni au ajuns la spital în șoc hipotermic, iar alți trei au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe cu multiple fracturi din cauza gheții de pe trotuare.

În noaptea de luni spre marţi, Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a înregistrat peste 100 de apeluri dintre care cinci solicitări au fost pentru oameni înghețați pe stradă. Două dintre cazuri au fost transportate direct cu Ambulanța la Casa Iris. ”Am avut foarte multe apeluri, solicitări. Am intervenit și la cinci cazuri de hipotermie. Este vorba de persoane fără adăpost, de aceea două din cazuri au fost trimise la Casa Iris. Probabil că vor mai fi și alte cazuri având în vedere vremea”, a spus Maria Poncea, medic specialist ambulanță.
Și medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe sunt în alertă. Trei gorjeni au ajuns marți dimineața la spital cu multiple fracturi. Oamenii au alunecat pe gheața de pe trotuare. ”Ne așteptăm la o creștere a numărului de fracturi, având în vedere experiența anilor trecuți. De obicei sunt cazuri care pot fi rezolvate ușor la noi la spital”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Medicii spun că situațiile de acest gen pot fi evitate dacă folosim încălțăminte adecvată și dacă nu ieșim din casă dimineața, când totul este înghețat afară. Meteorologii anunță în continuare temperaturi scăzute și vreme rea.

Vizualizări: 252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: