Au început controalele în școli. Ce reguli nu sunt respectate

Școlile din județul Gorj au început să fie verificate de către reprezentanții Prefecturii Gorj. Astfel, luni a fost prima zi de verificări în unitățile de învățământ, tocmai pentru a se asigura că noul an școlar începe în cele mai bune condiții.

Noul an școlar va începe peste câteva zile, iar școlile din județul Gorj și nu numai trebuie să fie foarte bine pregătite, ținând cont de situația epidemiologică în care ne aflăm. Pentru ca acest lucru să se întâmple, prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că unitățile de învățământ au început să fie verificate. Astfel, în urma controalelor, s-a stabilit că o școală din Bustuchin nu respecta asigurarea distanțării sociale.

”Am început primele controale în județ. Am fost la Stejari, Logrești și Bustuchin. Pot spune că, după aceste verificări, am constatat faptul că aceste școli nu sunt pregătite 100% să înceapă noul an școlar. Dacă dispun de dezinfectat sau de măști, nu înseamnă că asigură toate condițiile necesare, fiind vorba despre cele de distanțare. De exemplu, la Bustuchin există problema distanțării și am cerut să se găsească soluții în acest sens”, a spus Cosmin Pistol.

Trimisul guvernului în teritoriu spune că în momentul de față școala ar putea să se desfășoare normal: ”La nivelul județului Gorj nu este nevoie în toate zonele de a se lucra în sistem online, vorbim de prezent. În momentul de față, lucrurile stau bine”, a mai spus Pistol.

Vizualizări: 997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: