Primar obligat să despăgubească o subalternă

Scandalurile s-au ținut scai de Primăria Albeni în mandatul primarului Silviu Stan. Edilul are numai belele cu propriii salariați care l-au reclamat la poliție sau parchet sau i-au deschis procese în instanță.

În vreme ce oamenii au reclamat abuzuri, primarul contraatacă și spune că angajații nu vor să-și facă treaba pentru care sunt plătiți.

Numai că odată ajuns în instanță, Stan pierde lupta cu funcționarii. Nu de puține ori, magistrații au anulat dispozițiile nelegale date de primar. Ultima decizie vine chiar pe 4 septembrie.

Tribunalul Gorj i-a dat câștig de cauză casierei Elena Machidon. Este vorba tocmai de funcționara trimisă de primar pe coclauri, kilometri întregi, pentru a aduna taxe și impozite. Femeia trebuia să străbată drumul doar pe jos, primarul interzicându-i să se folosească de mașina personală.

„Admite cererea. Anulează Dispoziţia nr. 350/13.12.2018 emisă de către Primarul comunei Albeni cu privire la reclamantă. Obligă pârâtul la plata sumei de 1.000 de lei cheltuieli de judecată către reclamantă, reprezentând onorariu avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă, în cazul exercitării căii de atac, la sediul Tribunalului Gorj”, a decis instanța.

Și nu este singurul litigiu. Primarul Stan, candidat pentru un al doilea mandat, a fost dat în judecată de mai mulți salariați sau foști angajați ai primăriei.

Vizualizări: 3,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: