Au început simulările la Bacalaureat. Sute de elevi gorjeni au lipsit

Elevii claselor a XII-a au început simularea la primă probă a Bacalaureatului. Este vorba despre susținerea examenului scris la Limba și literatura română. Probele propriu-zise nu sunt departe de a avea loc, iar liceenii încep să resimtă emoțiile examenului maturității. În județul Gorj s-au înscris 3.131 de elevi, dintre care peste 800 au absentat.

Inspectorul școlar al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Nicolae Negrea, spune că cea mai slabă prezență a fost la Liceul Traian Vuia din Târgu Jiu, acolo unde au participat doar 26 de elevi, din 166 de înscriși. Nici la Liceul Tehnologic Bârsești situația nu este mai bună. Aici s-au înscris 184 de persoane, iar 167 au absentat.

”Elevii au avut la dispoziție 3 ore pentru susținerea acestei probe. Au fost înscriși 3.131 de elevi și s-au prezentat 2.272. Un număr mai slab din punct de vedere al prezenței s-a înregistrat la Liceul Traian Vuia din  Târgu Jiu, fiind înscriși 166, dar au absentat 140. De asemenea, o situație similară este și la Liceul Tehnologic Bârsești, acolo unde s-au înscris 184 de persoane, dar au absentat 167. Și la Turburea avem o prezență scăzută”, a spus Nicolae Negrea.

Sunt și licee unde elevii au fost mai conștiincioși și s-au prezentat la simulare. ”Avem și licee cu prezență de 100%. Este vorba despre Liceul de la Bustuchin și de la Bâlta. Este o prezență în limite normale”, a mai spus inspectorul școlar.

Ținând cont de situația epidemiologică în care ne aflăm, elevii au respectat mai multe măsuri impuse. ”Elevii au respectat anumite reguli de protecție. Nici profesorii nu s-au întâlnit între ei. Se poartă mască și se folosește și dezinfectantul. Au fost realizate circuite separate, tocmai ca elevii să nu se întâlnească și să se formeze vreo aglomerare”, a mai spus Negrea.

Toate simulările la Bacalaureat  sau Evaluare Națională se vor ține fizic în sălile de clasă. 

Vizualizări: 639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: