Funcționari fără obiectul muncii. Ce soluții au găsit primarii!

Angajați din mai toate primăriile din județ primesc sarcini în plus pentru a-și justifica salariile. În majoritatea cazurilor, bibliotecarele sunt în această situație, dar nu numai. Primarii preferă să dea sarcini în plus față de fișa postului celor care nu au foarte multe atribuții, ca să nu mai angajeze personal, pentru că în felul acesta fac economii la buget.

Primarul din comuna Roșia de Amaradia se numără printre edilii care dau sarcini în plus angajaților și recunoaște că majoritatea primarilor fac acest lucru. ”Orice primar dă sarcini în plus la angajați. De exemplu, bibliotecara din comună nu are activitate intensă și de aceea are sarcini în plus decât cele din fișa postului. Am făcut în așa fel încât să echilibrez puțin situația și fiecare să-și poată justifica salariul. Acolo unde este personal puțin și nu pot să facă față mai dăm din sarcini altor salariați”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Și în Primăria Slivilești se practică această metodă. În felul acesta, primarul susține că a reușit să facă primăria să funcționeze cu 12 salariați, în timp în alte UAT-uri din județ sunt peste 20 de funcționari. ”Este normal să primească sarcini în plus, mai ales că mie mi-au plecat patru funcționari la pensie și nu am mai făcut angajări. Și volumul de muncă pe care-l au, și cu sarcinile în plus nu îi țin peste program sau să-i chem de acasă, din timpul liber. Eu știu exact ce face fiecare și ne înțelegem. Le-am spus clar că nu vreau birouri închise, să se înlocuiască fără să le spun eu și să știu când lipsește fiecare”, a declarat Sorin Bucurescu.

Bibliotecarul din comuna Bumbești-Pițic, Viorel Săpun, recunoaște că se numără printre cei care primesc sarcini în plus. Chiar dacă spune că are mult de muncă, nu se plânge de acest lucru. ”În această perioadă, biblioteca este închisă pentru că nu este căldură. Cetățenii știu că mă găsesc la primărie, adică peste stradă de bibliotecă, mă duc, le dau cărți când au nevoie și apoi îmi continui activitatea la primărie. Am o grămadă de sarcini în plus. Vreau să vă spun că sunt în comisia de fond funciar, sunt în comisia care distribuie alimente de la U.E., sunt în comisia legii 544, mă ocup de controlul intern managerial, sunt responsabil cu declarațiile de avere și interese, plus că fac tot felul de alte activități trasate zilnic de domnul primar. Asta este situația și trebuie să ne conformăm”, a spus Săpun.

Vizualizări: 5,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: