Au plecat de la chef şi au comis o crimă. Motivul!

Primele audieri în dosarul morţii unui tânăr din Stejari la începutul acestui an, chiar de Sfântul Ion, au avut loc la Tribunalul Gorj, instanţa începând audierea celor trimişi în judecată şi consideraţi responsabili de comiterea crimei. Daniel Clenciu, de 28 de ani, lucra la o firmă de construcţii din Capitală, iar de sărbători venise acasă pentru a petrecere împreună cu cei dragi. Câţiva indivizi puşi pe scandal au intrat seara târziu peste el în casă şi l-au înjunghiat, fiind luaţi la bătaie şi ceilalţi membri ai familiei.

La audierile de luni de la Tribunal, principalul inculpat din dosar, Dumitru Savu, aflat în spatele gratiilor din acel moment, a mărturisit că nici măcar nu îl cunoştea pe Clenciu şi pe niciunul dintre cei pe care i-a agresat împreună cu prietenii săi. Inculpatul a povestit că participase la o petrecere la nişte tineri pe care nu îi cunoştea, după ce fusese invitat de un prieten comun. Savu afirmă că la un moment dat i-a văzut pe cei din familia care găzduia petrecerea ieşind în curte în mare grabă, chemând pe oricine dorea să vină cu ei, fără să spună o direcţie. Pe drum a aflat că e rost de bătaie şi s-a decis să se bage şi el, fără să îi fie clar.

A ajuns la casa lui Clenciu şi acolo, spune inculpatul, era foarte întuneric. Nu vedea cine cu cine se bate, dar a dat şi el un pumn în figura cuiva, după care a primit un par în cap. El a negat că ar fi înjunghiat pe cineva, judecătorul de caz Ioana Mălăescu atrăgându-i atenţia că a picat inclusiv testul poligraf la acest capitol. Inculpatul a pus lucrul acesta pe seama faptului că era şi băut şi nedormit după noaptea de pomină de la începutul anului. Savu a explicat însă că avea sângele victimei pe mâna sa şi pe mânerul cuţitului prin faptul că ar fi căzut pe jos în curtea lui Clenciu şi e posibil ca atunci să îl fi atins pe acesta, bărbatul sângerând. Inculpatul spune că l-ar fi atins cu mâna şi apoi s-ar fi căutat în geacă dacă mai are cuţitul fără să ştie că, între timp, s-a pătat de sânge.

Gazda petrecerii la care a aterizat şi Savu a fost Petrică Borcan, care a precizat că după ce a început cheful acasă a dat o tură şi până la o cârciumă din sat unde s-ar fi întâlnit cu victima. Clenciu i-ar fi adresat cuvinte ofensatoare prietenei unui amic de-al său, dar şi prietenei sale. Discuţiile s-au încheiat aparent aici, după care petrecăreţii au revenit la cheful lor de acasă, numai că au mai vorbit cu Clenciu pe telefon şi au ajuns la concluzia că „dacă sunt şmecheri, trebuie să vină să se bată”. Inculpatul audiat spune că atunci când au luat cu toţii decizia de a merge la Clenciu acasă pentru bătaie, el a plecat din locuinţă cu un cuţit pe care ulterior l-a înfipt într-un copac, dându-şi seama că va face o greşeală dacă nu renunţă la arma albă. Cuţitul a fost găsit apoi de poliţişti. Culmea este că agresorii sunt rude cu victima, fiind verişori primari. „După ce au intrat ceilalţi, am intrat şi eu şi se băteau acolo, la grămadă. Era întuneric, iar pe Constantin Clenciu, tatăl victimei, l-am împins, după care am fost lovit cu o coasă. Am căzut pe jos şi m-a tras afară Marius Puţinelu (n.r. – un alt inculpat din dosar). Am plecat şi după vreo 200 de metri m-am oprit să respir că nu mai puteam şi de durere, şi de efort”, a spus inculpatul în timpul audierii sale la instanţă, procesul fiind încă la început.

Vizualizări: 4,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: