Au returnat ce au furat şi au scăpat de puşcărie

Două angajate ale unei Case de Ajutor Reciproc din Târgu Jiu au pledat vinovate în faţa judecătorilor după ce au fost acuzate de delapidare, iar acum au aflat că nu vor trebui să meargă în spatele gratiilor, mai ales că au achitat la timp prejudiciul.

Carmen Duca Sandu Ciungulescu a fost judecată pentru delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, pedeapsa pe care a primit-o fiind de 9 luni cu suspendare. Executarea a fost înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani şi 9 luni.

Cealaltă inculpată din dosar, Mihaela Vîlceanu, a fost găsită vinovată pentru delapidare în formă atenuată şi continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă atenuată şi continuată. Pedeapsa finală dispusă de instanţă pentru inculpată este de 1 an, 8 luni şi 20 de zile, executarea fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care femeia trebuie să fie la dispoziţia autorităţilor judiciare.

Prin sentinţa de acum instanţa a dispus şi anularea a 16 adeverinţe de venit emise în numele APIA Gorj în anul 2013, când s-au produs faptele, adeverinţele fiind folosite la obţinerea unor împrumuturi de tip CAR. Au fost anulate, de asemenea, o serie de alte documente folosite pentru obţinerea creditelor respective, instanţa constatând acum că persoana vătămată, CAR Unirea Gorj IFN – Agenţia Târgu Jiu, şi-a recuperat integral prejudiciul. Inculpatele au totuşi de achitat cheltuieli judiciare statului în cuantum de 3100 de lei. Verdictul nu este definitiv, putând fi atacat cu apel.

Vizualizări: 1,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: