Şofer condamnat după certuri cu poliţiştii care l-au trezit din somn

Verdict al judecătorilor în dosarul unui gorjean care anul trecut a refuzat de două ori să i se recolteze probe biologice pentru a i se stabili alcoolemia, el fiind prins inclusiv conducând fără permis. Ultima dată a tras o ceartă zdravănă cu agenţii rutieri pe această temă, susţinând că, de fapt, ar fi dormit în maşină şi nu ar fi condus-o pe un drum public.

Doru Dobroiu a primit o pedeapsă care nu îl trimite după gratii, dar care nici nu îi mai dă voie să se urce la volan vreo câţiva ani buni de acum încolo. „Condamnă inculpatul Dobroiu Doru la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice – fapta din data de 16.04.2017. (…) Condamnă inculpatul Dobroiu Doru la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice – fapta din data de 25.07.2017. (…) Condamnă inculpatul Dobroiu Doru la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. (…) Contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa principală cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa principală de 3 ani închisoare”, au decis magistraţii.

Sentinţa prevede însă că bărbatul nu va executa cei 3 ani de închisoare, pedeapsa fiind înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani. Tot pentru 4 ani i-a fost interzis şi dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, inculpatul fiind obligat ca în perioada de probă să presteze şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Târgu Jiu sau DGASPC Gorj.

Pe parcursul procesului, atunci când a fost audiat ca inculpat, Dobroiu a negat că ar fi avut vreo problemă cu alcoolul când poliţiştii au încercat să îl legitimeze. El a menţionat că dormea în maşină şi de aceea nu a dorit să meargă să îi fie recoltate probe de sânge. „De ce să le fi deschis uşa că eram în maşina mea. M-au deranjat din somn. Nu fusesem la volan, ce problemă aveau cu mine?”,  a spus bărbatul. Tot atunci el a menţionat că doreşte să revină la volan cât mai repede pentru că se ocupă cu transportul public de persoane şi orice zi fără permis înseamnă pierderi pentru afacerea sa. „Pierd curse, că eu cu asta mă ocup, fac transport. Permis nu am, trebuie să plătesc oameni ca să onorez comenzile, iar la Poliţie trebuie să fiu de trei ori pe săptămână. E prea mult”, a fost de părere Dobroiu, la momentul declaraţiei el fiind sub control judiciar, măsură pe care instanţa a ridicat-o acum, odată cu pronunţarea sentinţei.

Vizualizări: 2,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: