Au verificat stadiul lucrărilor la grupul 5. Concluzii!

Un control comun a fost efectuat de către reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Gorj, Agenției pentru Protecția Mediului Gorj și ai Consiliului Județean Gorj – Compartiment protecția mediului, privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calității aerului pentru județul Gorj, pentru anul 2022.

Conform celor constatate, investiția în grupul 5 de la termocentrala Rovinari este finalizată în proporție de peste 80 la sută: „Blocul energetic nr. 5 este oprit din anul 2015, în vederea reabilitării și modernizării, urmând ca la finalul execuției lucrărilor să respecte valorile limită de emisie. În prezent, stadiul de realizare este de 45% (instalație comună, fiind executate următoarele lucrări: instalație alimentare calcar, rezervor (tanc) de preparare suspensie de calcar, sistem de alimentare cu apă de proces, casă electrică, rezervor auxiliar calcar, rezervor transfer ghips, sistem de aer comprimat). În cursul anului 2020, conform Situației realizării investițiilor pentru protecția mediului - la 30.11.2020, operatorul economic a realizat investiții, în vederea realizării acestei măsuri, în valoare de 50 milioane lei. Astfel procentul valoric de realizare a măsurii este de 55,4 %. În cursul anului 2021, au fost realizate lucrări la proiectul sus menționat în valoare de 57,81 milioane lei, astfel procentul de realizare a acestei investii este de aproximativ 65,4 %. 

În anul 2022 au fost continuate lucrările de modernizare și reabilitare la Blocul nr. 5 în valoare de 70,1 milioane, procentul de realizare a acestei investiții fiind de aproximativ 81,9%“, se arată în Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj pentru anul 2022.

Vizualizări: 1,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: