Sindicaliştii Energia Rovinari se află în faţa sediului ICCJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) din Bucureşti urmează să dea astăzi o soluție privind aplicarea în totalitate a Legii nr.107/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare a minerilor şi energeticienilor.

În acest context, sindicaliștii Energia Rovinari, alături de președintele Constantin Mitrescu și vicepreședintele Manu Tomescu, se află în faţa sediului instanţei supreme. La acest eveniment participă și energeticieni de la Termocentrala Ișalnița, care au fost prezenți la protestele organizate în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, în ultimii doi ani.

”Astăzi suntem în București să ne strigăm DREPTATEA în fața sediului Înaltei Curți de Casație și Justiție. Noi ne luptăm pentru ca salariații din subunitățile de producție ale C.E. Oltenia să nu ajungă în situația colegilor de la Mintia sau a celorlalte termocentrale închise fără ca muncitorilor să le fie recunoscute condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile. Nu vrem și nu acceptăm sub nici o formă ca salariaților din C.E. Oltenia să nu le fie recunoscute condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile, iar prevederile Legii nr.197/2021 trebuie aplicate în totalitate, așa cum sunt publicate în Monitorul Oficial. Suntem aici pentru toți minerii și energeticienii din C.E.Oltenia, și pentru cei care s-au pensionat, dar mai ales pentru cei care mai sunt în activitate. NU CEDĂM!”, a transmis vicepreşedintele Manu Tomescu.

Galerie foto





Vizualizări: 2,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: