Au vrut să cumpere ouă şi ţuică, apoi l-au lăsat fără avere

Un bătrân din comuna Bumbești Pițic, județul Gorj, a rămas fără toată agoniseala de-o viață după ce a fost păcălit de trei femei. Acestea au venit să cumpere ouă și țuică şi aşa au aflat că pensionarul pusese o sumă importantă de bani deoparte. În timp ce una îl ținea de vorbă, iar alta aștepta cu mașina pornită la poartă, cealaltă i-a luat toți banii. Este vorba despre aproximativ 60 de mii de lei, bani pe care bătrânul se teme că nu îi va mai recupera niciodată.

Nea Emil Tăerel are 79 de ani. A vrut să aibă bătrânețile ușoare și să-și pregătească locul de veci și cele necesare pentru înmormântare din banii strânși câteva zeci de ani. Naiv, bătrânul a fost înșelat de niște femei care au intrat în casă și i-au furat banii, profitând de neatenția sa. „Au întrebat cine are țuică și ouă de vânzare. Eu am zis că merg să le dau. Le-am vândut un bidon de țuică și un carton cu ouă. Mă tot sucea și mă tot învârtea în beci, dar eu habar nu aveam ce aveau ele să-mi facă. Una stătea la poartă, în mașină. Ea nu s-a dat jos. Alta a fost cu mine, iar cealaltă probabil a operat totul. Eu nu am văzut-o când a intrat, pentru că eram în beci. În zece minute, mi-a luat tot”.

Este un om strângător. Știa tot satul!      

Bătrânul voia să cumpere un loc de veci, un sicriu și să asigure cheltuielile de înmormântare încă de pe acum. Asta pentru a nu fi o povară pentru cele două fiice ale sale. Toți banii i-au fost furați. O singură bancnotă, de 50 de lei, a mai găsit în cutia unde ținea banii. „Aveam 600 de milioane (n.r. lei vechi). Am strâns banii ăștia toată viața. Îi economiseam să am și eu de înmormântare, să fac un cavou, să-mi iau și eu un porc de Crăciun, lemne de foc. S-a dus toată pensia mea. Nu știu de unde au aflat ele că am bani. Eu am împrumutat tot satul pe aici. Cred că așa mi s-a dus și vestea. M-au ușurat de toți banii. Era pensia mea pe ani de zile. Mai vindeam și eu una alta. Țuică, vin, ouă... Am pus ban pe ban”, a mai mărturisit nea Emil.

Pensionarul nu o cunoștea pe niciuna dintre femeile care au venit la el acasă. Vecinii nici atât. Nu a apucat să observe decât că au plecat cu o mașină albastră după ce l-au jefuit: „A băgat foarfeca și mi-a deschis sertarul în care aveam banii. Era încuiat. Mi-a lăsat o bancnotă de 50 de lei pentru că nu a mai putut să o ia din cutie. Mi-am dat seama că am rămas fără bani după trei zile. M-am trezit într-o noapte și am verificat. Banii nu mai erau”.

Poliția face cercetări

Bătrânul a făcut plângere la poliţie. „Poliția Orașului Novaci a fost sesizată de un bărbat că persoane necunoscute pe care le-a primit în curtea casei sale pentru a le oferi spre vânzare produse alimentare din gospodărie, acestea, profitând de neatenția sa, i-au sustras o sumă de peste 50 de mii de lei din locuință. În continuare, se desfășoară activități specifice pentru identificarea făptuitorilor. În cauză, a fost întocmit un dosar în care se efectuează cercetări pentru furt”, a declarat Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Galerie foto




Vizualizări: 3,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: