Autobuz cu mineri răsturnat la Drăguțești - FOTO

Un autobuz care transporta mineri s-a răsturnat miercuri seara la Drăguțești, județul Gorj. Trei persoane au fost preluate de ambulanțe, cu leziuni ușoare. Autobuzul a derapat, drumul fiind acoperit de gheață,  și s-a oprit in șanțul de pe marginea părții carosabile, înclinat pe partea dreaptă. Toți muncitorii și șoferul au reușit să iasă din mijlocul de transport.

Un accident care, din fericire, nu a avut consecințe foarte grave, s-a produs miercuri seara în comuna Drăguțești, pe raza satului Iași, în curba în care până acum s-au produs mai multe accidente grave în ultimii ani. Un autobuz care transporta 20 de mineri de la Târgu Jiu spre zona Rovinari, la muncă, a ieșit de pe carosabil și s-a dus direct în șanțul adânc de mai bine de un metru. Autobuzul a rămas înclinat pe partea dreapta, roțile de pe această parte rupându-se. De altfel, și două capete de pod au fost distruse în urma impactului cu vehiculul aflat în mișcare necontrolată.

Șoferul Ion Ștefan Drăgotoiu dă vina pe starea carosabilului pentru cele întâmplate. Pe drum era zăpadă tocată, iar conducătorul auto spune că la un moment dat a simțit cum pierde controlul autobuzului. „Dintr-odată m-a tras dreapta și nu am mai avut ce face. A derapat. Bine că nu sunt mulți răniți. Unul la frunte, altul la umăr, ce să zic. M-am speriat și eu, când vezi că vine ditamai măgăoaia cu tine într-o parte și nu mai ai ce să-i faci speri să fie bine în cele din urmă. Nu am mai dat în frâne că altfel ne duceam peste cap. Mergeam spre Fărcășești, duceam oamenii la schimbul de noapte. A venit din spate un alt coleg și i-a preluat pe cei mai mulți ca să îi ducă la timp la tură”, a povestit șoferul.

"Am crezut că e cutremur. S-a zguduit casa”

Pentru localnici accidentele de acest gen nu mai constituie o noutate, dar bubuitura pe care au auzit-o la momentul în care autobuzul a ajuns în șanț tot i-a scos din case, în ciuda vremii rele de afară. „Am crezut că e cutremur. S-a zguduit casa și am ieșit să văd. Norocul celor din autobuz că șoferul a fost calm și a știut cum s-o pună în șanț ca să n-o răstoarne. Bine că a scăpat doar cu atât”, a fost de părere un localnic.

Trei răniți au fost preluați de ambulanțele care au venit la fața locului, ISU Gorj mobilizând la Iași două autospeciale cu apă și spumă și una pentru descarcerare victime multiple. Din fericire, doar trei persoane rănite ușor au fost transportate la spital, ceilalți pasageri continuându-și deplasarea spre locul de muncă.

IPJ Gorj a comunicat că a deschis o anchetă în care face cercetări pentru vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească și împrejurările în care s-a produs accidentul. În cursul zilei de joi, polițiștii vor decide și dacă starea carosabilului a influențat sau nu producerea accidentului, în cazul variantei cu „da”, drumarii riscând o amendă pentru cele întâmplate.

Galerie foto




Vizualizări: 24,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: