Autorii jafului de la casa de pariuri, „specializaţi” în astfel de spargeri - VIDEO

Hoţii care au dat lovitura în noaptea de miercuri spre joi la casa de pariuri din Târgu Jiu nu sunt la prima astfel de infracţiune. Tinerii au multe probleme cu legea şi toţi au ieşit nu de mult timp din închisoare. Au fost condamnaţi pentru fapte similare şi acum riscă să se întoarcă în spatele gratiilor. Au fost deja reţinuţi pentru 24 de ore şi sunt acuzaţi de furt calificat.

Cei trei tineri din Petroşani, judeţul Hunedoara, nu sunt străini de astfel de fapte. Ei au mai fost în vizorul oamenilor legii şi în trecut şi toţi au avut condamnări la închisoare. Lovitura pe care au dat-o la casa de pariuri din Târgu Jiu a trezit un cartier întreg după miezul nopţii, dar, cu ajutorul unui poliţist care locuieşte în apropiere, hoţii au fost prinşi mult mai rapid.

Mulţi localnici au auzit alarma şi zgomotul din casa de pariuri, dar nu au crezut că are loc un jaf în toiul nopţii. „Am auzit bubuituri, dar am crezut că sunt oameni beţi prin spatele blocului şi bat în gardul de la şcoală. Am auzit apoi şi alarma, dar nu mi-am dat seama de unde se aude mai exact. Nu m-am gândit să sun la 112 pentru că nu m-am gândit că se petrece ceva atât de grav. Se întâmplă din ce în ce mai des jafuri din astea şi nu e deloc siguranţă nici pe stradă, nici nicăieri”, ne-a spus o femeie care locuieşte în zona în care s-a produs jaful.

„Eu am văzut maşinile de Poliţie. Era cam 2 noaptea. Au fost vreo patru maşini de Poliţie şi tot auzeam multe voci şi spuneau: Du-te că au fugit pe jos, printre blocuri! Am văzut că urmăreau pe cineva, dar nu m-am gândit că a fost jaf chiar în blocul nostru. Eu locuiesc deasupra, dar pe altă scară. Am auzit şi o maşină neagră care era ambalată rău. Abia de dimineaţă, am aflat că a fost spartă casa de pariuri de lângă noi. Am auzit că a aruncat banii sub altă maşină ca să nu-i ia Poliţia şi să li se piardă urma. Chiar ca în filme! Sigur au venit la pont că nu aveau de unde să ştie ei cum sunt banii aici. Hoţi periculoşi”, a spus un bărbat din acelaşi cartier.

Cei trei tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi, pentru fapta lor, riscă până la 5 ani de închisoare. Ei sunt cercetaţi acum într-un dosar penal pentru furt calificat. Ei sunt suspectaţi că au fost implicaţi şi în alte spargeri ce au avut loc recent şi în Hunedoara.

Polițistul care i-a văzut primul pe hoți este agent sef adjunct Oproiu Valentin, in vârsta de 39 de ani. Acesta își desfășoară activitatea in cadrul Politiei Municipiului Targu Jiu - Biroul de Ordine Publică.

Vizualizări: 3,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: