Autoritățile locale din Negomir au planuri mari pentru 2014

Autoritățile locale din comuna Negomir și-au făcut planul de investiții pentru 2014. Pe lângă proiectele făcute de administrația publică locală pentru sistemul de alimentare cu apă, canalizare și modernizarea centrului civic din comună, pentru care așteptă finanțare de la Uniunea Europeană, autoritățile au în vedere şi o serie de lucrări pe care le vor face cu bani de la bugetul local și cu fonduri guvernamentale.

Chiar dacă bugetul Primăriei Negomir nu este unul foarte mare, autoritățile locale au reușit să-l împartă în așa fel încât să facă anul acestea și investiții. Un accent deosebit se va pune pe drumurile comunale și săteşti care vor fi modernizate, dar și pe unitățile de învățământ de pe raza comunei Negomir care nu au fost reabilitate până în acest moment. „Pentru acest an avem în plan o serie de proiecte. În primul rând ne dorim să modernizăm Școala Generală. Mai avem 10 drumuri comunale și sătești care au aproximativ 2,6 kilometri în total, pe care vrem să le modernizăm. Acum sunt pietruite însă ne dorim să le asfaltăm anul acesta. În plus de asta trebuie să achiziționăm o sirenă pentru situații de urgență, asta pentru că ne-au impus cei de la ISU atunci când au venit în control. În mare, acestea sunt investițiile pe 2014, pe care le vom face cu bani de la bugetul local, dar și de la Guvern”, a precizat Ion Gruescu.

Se așteptă finanțare europeană pentru trei proiecte

Mai mult decât atât, autoritățile locale au făcut și trei proiecte mari pentru care așteaptă finanțare europeană și care sunt de mare importanță pentru comunitate. „Avem depuse proiecte pentru sistemul de alimentare cu apă, pentru sistemul de canalizare. Ne dorim să înfrumusețăm și centrul civic din comuna Negomir.  Acesta constă într-un complex compus din primărie, sală de sport, cămin cultural, o să facem plantări de pomi și un parc. Acest proiect este în valoare de 500.000 de euro pentru care așteptăm finanțare europeană. Proiectul este făcut și o să-l depunem, iar pentru sistemele de canalizare și alimentare cu apă am primit cel mai mare punctaj și acum așteptăm finanțare. Am avut depuse și proiecte de exploatare agricolă”, a mai precizat Ion Gruescu.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: