Apa inundă blocurile ANL. Constructorul, în insolvenţă!

Apa infiltrată din pământ continuă să băltească la subsolurile celor două noi blocuri ANL din Târgu Jiu, zona Narciselor. În timp ce autorităţile aşteaptă să vină primăvara pentru a trece la remedieri, locatarii se luptă cu găleţile şi pompele pentru a înlătura apa care se acumulează în continuu. Lucrarea este în garanţie, dar unul dintre constructorii care trebuie să refacă hidroizolaţia a intrat în insolvenţă.

Hidroizolaţia prost făcută la cele două blocuri de pe strada Lucian Blaga din cartierul Narciselor continuă să le creeze probleme chiriaşilor. Apa se infiltrează continuu. Inclusiv centrala termică a unuia dintre blocuri este inundată. La subsol, hidroizolaţia se desprinde de pe pereţii care par mai degrabă vechi de zeci de ani, deşi blocurile au fost date în folosinţă în luna septembrie a anului trecut.

anl_inundate_narciselorOamenii consumă energie, timp şi bani pentru a se asigura că nivelul apei care este într-o continuă creştere nu îi va lăsa fără căldură şi apă caldă, de care beneficiază şi aşa doar din luna decembrie. Autorităţile locale au declarat că lucrările de refacere a hidroizolaţiei vor începe abia în primăvară, după ce apa se va usca apa. Problema este că societatea Solaris, constructorul blocului 2, scara 1, de pe strada Lucian Blaga, a intrat în insolvenţă. Oamenii spun că sunt neputincioşi şi că trebuie să aştepte până ce responsabilii vor remedia problemele. „Apa continuă să se infiltreze, atâta timp cât plouă şi este apă multă la nivelul solului. La centrală am spart pe sub uşă, am făcut un fel de canalizare, iar la boxele de la subsol creşte mereu apa. Ne-au promis că în primăvară, când s-o zvânta, o să vadă cum remediază problema, noi nu avem ce face. Ne-am săturat de drumuri şi de promisiuni. Le-am pus sesizări din septembrie. O să scoatem apa cu pompa submersibilă şi până la primăvară aşa o să ne chinuim. Constructorul care ne-a făcut blocul, Solaris, a intrat în insolvenţă şi nu ne mai răspunde nimeni la telefon”, a spus Paul Bărbulescu, preşedintele Asociaţiei 16 ANL.

Autorităţile locale din Târgu Jiu spun că hidroizolaţia va fi refăcută, chiar dacă constructorul a intrat în insolvenţă. “N-are treabă insolvenţa cu garanţia de bună execuţie. Dacă nu face Solaris lucrările, se execută garanţia şi se face cu un alt constructor. Banii sunt blocaţi cinci ani”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Le este teamă să lase copiii singuri în faţa blocului

camine_niciunul_acoperitO altă problemă cu care se confruntă locatarii din zonă este lipsa capacelor la căminele de preluare a apei menajere. Două dintre canalele fără capace sunt amplasate chiar lângă blocul 1, scara 2, acesta fiind cel de-al doilea bloc unde hidroizolaţia defectuoasă face probleme locatarilor. Aici constructorul este societatea Byons din Drăgoieni. Omenii spun că le este teamă ca cei mici să nu cadă în aceste cămine. “Ies cu ei mereu, nu pot să-i las singuri pentru că se pot duce să sară în găurile acelea şi apoi… Am sesizat primăria despre aceste aspecte, dar nu s-a rezolvat problema nici până acum”, a spus Valentin Iacob, unul dintre locatarii din zonă.

Autorităţilor locale nici nu le-a venit să creadă că aceste cămine sunt descoperite. “Sunt căminele la care se lucrează, se vor completa în primăvară, inclusiv partea de capace. Nu au nimic pus deasupra? O să trimit acolo constructorul, numai să nu fi furat careva”, a comentat directorul tehnic al primăriei.

N-au curent pe casa scării

Locatarii blocului 2, scara 1, se mai confruntă şi cu o altă problemă. Deşi locuiesc în blocul respectiv din luna septembrie, nici până acum nu le-a fost rezolvată problema cu iluminatul pe casa scării. Oamenii spun că în fiecare noapte e beznă totală şi trebuie să urce scările cum pot. “Jos, la boxe, intră apă, centrala e inundată, în scara blocului curentul a lipsit din start. Urcăm scările cu bricheta, cu lanterna, cu ce putem. Beneficiarul, în speţă primăria, când a luat în primire nu şi-a făcut datoria. L-au plimbat pe domnul premier pe unde este frumos şi bine. Pe strada cealaltă care trebuia asfaltată nu s-a mai intervenit”, a spus Marin Şuiu, chiriaş al blocului în cauză.

anl_inundate_narciselor_2

Vizualizări: 292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: