Autoritățile din Stoina continuă investițiile începute în 2013

Chiar dacă bugetul primit pentru 2014 nu a fost pe măsura așteptărilor, autoritățile locale din comuna Stoina au început în forță anul acesta. În acest moment se lucrează la studii de fezabilitate pentru asfaltarea drumurilor din toate satele comunei și se pregătește Festivalul Mărțișoarelor Folclorice, care a ajuns la cea de VI-a ediție și se dorește să devină tradiție la Stoina. Imediat ce vremea se va îmbunătăți, vor continua lucrările la investițiile începute în anul 2013.

Autoritățile locale din comuna Stoina vor continua anul acesta lucrările la sistemul de alimentare cu apă în satele Stoina, Ciorari și Urda de Sus. Este vorba de un sistem care se întinde pe 12 kilometri, investiție care se ridică la suma de 3.600.000 de lei. Se continuă și lucrările de extindere a primăriei. „Sper ca anul acesta să primim fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă și o să continuăm și lucrările de extindere la primărie. La primărie investiția este suportată din bugetul local și se ridică la 100.000 de euro. Vreau să vă spun că lucrările la primărie au început în toamnă și o să avem birouri mai multe, o sală pentru oficierea căsătoriilor mai spațioasă și modernă, pentru că acest moment este unic pentru tineri și să rămână cu o amintire plăcută. O să facem și grupuri sociale conform normelor europene. Din bugetul local de anul acesta am alocat și 100.000 de lei pentru asigurarea utilităților la școli și întreținerea drumurilor. Lucrăm și la studii de fezabilitate pentru modernizarea tuturor drumurilor sătești și comunale, dar și a unui pod peste râul Amaradia”, a precizat Ioana Bușe, primarul localităţii.

Festivalul Mărțișoarelor Folclorice

În această perioadă, autoritățile locale din Stoina pun la punct ultimele detalii pentru organizarea celei de-a șasea ediții a Festivalului  Mărțișoarelor Folclorice. „La noi a devenit tradiție să organizăm aceste festival cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie. La acest festival vor participa elevi atât de la unitățile de învățământ din comunele de pe Valea Amaradiei, dar și din alte localități din Gorj.  Festivalul constă în concursuri de dansuri populare, dar participă și soliști vocali și instrumentiști. Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Școli Populare de artă, iar premiile sunt acordate de Consiliul Local și Consiliul Județean.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: