Autoritățile vor să transforme localitatea într-o ”comună inteligentă”

Proiect îndrăzneț depus de autoritățile locale din comuna Bălănești prin Programul Național de Redresare și Reziliență, prin care vor să obțină fonduri europene pentru digitalizarea localității. Proiectul ”Bălănești, comună inteligentă”, de reformare a unității administrativ teritoriale va răspunde la nevoile cetățenilor 24 de ore din 24.

Primarul din comuna Bălănești vrea să digitalizeze comuna și a depus un proiect prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Este vorba de acel proiect prin care se alocă unităților administrativ teritoriale din mediul rural suma de 324.000 de euro pentru digitalizare. Noi am depus deja proiectul  prin care comuna Bălănești poate deveni o ”comună inteligentă”. Este vorba de un sistem cu aplicații inteligente implementat la nivelul primăriei și vorbim în felul acesta de un alt tip de funcționare al unității administrativ teritoriale. Ca și exemplu, cetățenii pot depun on-line diferite cereri, sesizări, notificări și le pot urmări exact drumul, la ce compartiment se află, cum sunt soluționate și vor primi răspunsul on-line, fără a fi nevoie să se deplaseze la primărie. De asemenea, pot solicita și eliberarea unei serii de documente. Dacă proiectul va fi aprobat vom face de exemplu un ”Ghișeu.ro” care va sta la dispoziția cetățenilor 24 de ore din 24, să poată plăti impozitele, să facă tot felul de plăți, să solicite diferite informații sau acte”, a  declarat Ovidiu Pungan, primarul din comuna Bălănești

Pe de altă parte, va fi modernizat și sistemul de supraveghere video a localității. ”În cadrul aceluiași proiect am prevăzut și modernizarea sistemului de supraveghere video existent, pentru că nu este suficient pentru monitorizarea întregii localități și ne dorim acest lucru. O parte din bani vor fi alocați și pentru acest lucru. Este un proiect ambițios care are ca și obiectiv principal, o reformare a primăriei care să răspundă la nevoile comunității și a cetățenilor în special. Acesta va fi viitorul și noi trebuie să ne pliem pe așa ceva”, a mai spus edilul din Bălănești.

Vizualizări: 2,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: