Grădiniță cu program prelungit, la țară

Nu doar în orașe este nevoie de grădinițe cu program prelungit. Și localnicii din mediul rural au făcut astfel de solicitări către primării. La Scoarța, autoritățile au în plan să reabiliteze o fostă școală și să o transforme în grădiniță cu program prelungit.

Ideea a venit chiar din rândul localnicilor. Le-ar surâde ideea să-și lase copiii acolo cât sunt la serviciu. Acum, mulți fac naveta spre orașe ca să aibă unde să lase copiii și să-i știe în siguranță până termină programul la serviciu.

„Vom face grădinița cu program prelungit la Copăcioasa. Chiar mi-au sugerat cetățenii și mi-au propus încă din mandatul trecut. Sunt încântați că ar putea să lase copilul dimineața, să-l ia seara. E greu să plece spre Cărbunești, Târgu Jiu, seara la fel. Cred că vom avea succes. Este fosta școală din Copăcioasa, reabilităm clădirea, o modernizăm și o transformăm în grădiniță cu program prelungit, cu dotări, cu tot ce înseamnă”, a declarat primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Primăria mai are o listă importantă de investiții în acest an. „Mai avem pe listă dispensar uman, bloc de locuințe, foraj de apă pentru satul Mogoșani. Începem lucrările pe buget local pe niște străduțe, alei pietonale, sens giratoriu în zona Budieni”, a mai afirmat edilul.

Vizualizări: 5,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: