Sat în Gorj cu doar trei familii. Primar: Vrem să readucem viața la țară

Un sat din Gorj înțepenit în trecut ar putea fi readus la viață. Vorbim de satul Boia, din comuna Jupânești, unde mai locuiesc doar trei familii. Ca să repopuleze zona, autoritățile anunță că vor asfalta drumul ce duce în sat. Deja, un tânăr e interesat să ridice acolo o pensiune. Zona este legată și de numele celebrului Tudor Vladimirescu. De la biserica din Boia, ar fi luat sfintele Paști pandurul, în 1821, când pregătea Revoluția.

Doar trei case mai sunt locuite, în prezent, în satul Boia. Tinerii au plecat peste mări și țări, iar bătrânii au rămas neputincioși în urmă. Locuințele care au rămas goale s-au făcut una cu pământul cu trecerea timpului.

Autoritățile vor să readucă satul la viață. Mai ales că ar putea deveni atracție turistică. În sat, este o biserică veche de peste 250 de ani. De lăcașul de cult este legat numele lui Tudor Vladimirescu.

„Avem doar trei familii acolo. Sunt cinci case. Trei locuite, două nouă. Celelalte, datorită vechimii, s-au dărâmat. Noi încercăm să readucem viața la țară, să repopulăm satele. Tocmai de aceea, ne-am apucat să cadastrăm toate zonele respective. În Boia, este și o biserică de renume, biserica din Boia, unde Tudor Vladimirescu a luat Paști și vrem să modernizăm drumul, să-l asfaltăm. Având drumul în condiții bune, vor veni și tineri acolo să-și facă o locuință”, a spus primarul din Jupânești, Ion Gîrniceanu.

Deja există interes din partea unui tânăr care vrea să construiască o pensiune în sat. „Și Consiliul Local este reticent în a aloca bani către zona respectivă, dar trebuie să ne punem la punct cu toate și să încercăm să modernizăm acel sat. Având infrastructură, condiții, doar așa putem aduce oamenii în zonă. În satul Boia e o priveliște foarte frumoasă. Am un tânăr care vrea să facă acolo o pensiune. Mai pot să facă și afaceri, ferme agricole acolo. Este o zonă foarte frumoasă, binecuvântată”, a mai declarat primarul, într-o emisiune la Radio Accent.

Galerie foto


Vizualizări: 21,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: