Cât au câștigat profesorii gorjeni din meditații în 2021

Anul 2021 a fost un an bogat pentru zeci de dascăli gorjeni care fac meditații. Aceștia au raportat la Finanțe venituri de peste un milion de lei. În total, 66 de profesori din Gorj au declarat că încasează bani din meditații.


“Pentru anul 2021, au fost declarate venituri în sumă de 1.107.208 lei”, a transmis Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj, la solicitarea pandurul.ro.

Pentru anul 2022, încă nu s-au făcut calculele. Dascălii au termen până la data de 25 mai să depună documentele contabile la Finanțe. „Profesorii care sunt înregistrați din punct de vedere fiscal, dar care nu depun declarațiile fiscale sunt notificați, se aplică sancțiunile contravenționale pentru cei care nu depun declarațiile fiscale în urma notificărilor, iar ulterior, se emite din oficiu decizie de impunere pentru obligațiile datorate după caz: impozit pe venit, contribuții sociale”, au explicat cei de la AJFP Gorj.

În schimb, profesorii care fac meditații și nu își declară veniturile riscă dosar penal pentru evaziune. „Pentru profesorii care nu sunt înregistrați din punct de vedere fiscal și care încasează bani pentru meditații, dar nu-și declară veniturile, se aplică Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, respectiv se transmite plângere organelor abilitate pentru efectuarea cercetării penale”, a mai transmis instituția. 

Vizualizări: 1,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: