Avertisment: Tragedia de la Cariera Tismana se poate repeta

Accidentul de muncă din Cariera Tismana s-ar putea repeta oricând în mineritul din județul Gorj. Un angajat de doar 40 de ani și-a pierdut aici viața luni seara. Lipsa de personal și a investițiilor au dus la această tragedie, spun reprezentanții salariaților, care se plâng că pe utilajele din cariere lucrează trei în loc de șapte oameni.

Tragedia din Cariera Tismana i-a făcut pe sindicaliști să-și strige iarăși supărările în fața celor din Complexul Energetic Oltenia. Ei se plâng că oamenii sunt presați să lucreze la foc continuu, iar conducerea companiei ignoră și lipsa de personal, dar și lipsa investițiilor în cariere, unde cârpelile sunt la ordinea zilei.

Liderul Ion Popescu, din zona Jilț, a explicat că acum lucrează chiar și trei persoane pe un excavator. Numărul angajaților ar trebui să fie dublu. „Una dintre principalele cauze este lipsa acută de investiții. Pur și simplu nu s-au făcut investiții mai deloc nici în utilaje, nici în banda de transport. Lipsa personalului, pentru că accidentul a avut loc pe un excavator. Normativul prevede șapte, opt colegi să fie pe excavator, lăcătuși mecanici, electricieni, excavatoriști și noi funcționăm doar cu trei persoane. Este presiunea care se pune de la conducere, să nu se oprească utilajul, să dăm cărbune. Oamenii sunt predispuși accidentelor. În timpul funcționării, colegul făcea curățenie la întoarcerea benzii și probabil a fost prins între tobă și bandă și s-a întâmplat tragedia”, a mai comentat Ion Popescu, la Emi TV.

Luni seara, un lăcătuș mecanic în vârstă de 40 de ani a murit la locul de muncă. Evenimentul este cercetat și de Poliție, dar și de inspectorii de muncă.

Vizualizări: 4,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: