Avertizare meteo

Agenția Națională de Meteorologie a emis joi, 15 iulie, două avertizări de caniculă și de ploi torențiale. În perioada 15-16 iulie, mai multe județe din Oltenia, Muntenia, dar și din Transilvania vor fi sub cod galben de caniculă.

”Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă. Zone afectate: Oltenia, Muntenia, Moldova, vestul Dobrogei, local Transilvania", este avertizarea meteorologilor.


În sudul, estul și centrul țării, valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a teritoriului pe parcursul zilei de joi (15 iulie), iar vineri (16 iulie), mai ales în regiunile extracarpatice”, potrivit ANM. În aceste regiuni vremea va fi caniculară întreaga săptămână.

ANM a emis și un cod portocaliu de ploi torențiale. În intervalul 15 iulie, ora 14:00 – 16 iulie, ora 23:00, va ploua torențial în Nord-Vest. 

”Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Zone afectate: Banat, Crișana, Maramureș, local Transilvania și vestul Olteniei În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp”, informează ANM.

Vizualizări: 3,159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: