Avertizare meteo

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare cod galben care vizează ploi torențiale, grindină și vijelii în mai bine de jumătate de țară. Alerta meteo intră în vigoare astăzi, la ora 11.00, și expiră diseară. 

Conform avertizării meteorologilor ANM, de marți, de la ora 11:00, până diseară, la ora 21:00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai bine de jumătate de țară, inclusiv București.

În intervalul menționat, în Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Transilvania, temporar vântul va avea intensificări (viteze la rafală de peste 55...75 km/h și izolat 80 km/h) și vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale.

Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp. 

De asemenea, potrivit avertizării meteorologilor, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, vestul Dobrogei și în extremitatea sudică a Moldovei.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Argeș, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita.

Vizualizări: 5,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: