Temperaturi de până la 34 de grade în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 20 iunie - 3 iulie. Meteorologii estimează că zilele caniculare vor fi 20, 25, 26 şi 27 iunie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 22 iunie.

În Oltenia, vremea va fi călduroasă la câmpie în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, iar temperaturile maxime, mediate regional, vor avea variaţii între 30 şi 34 de grade, cu cele mai scăzute valori în 20 şi 23 iunie.

Minimele termice vor fi în creştere treptată în prima săptămână, de la medii de 14 grade la 18 grade, apoi se vor menţine în jurul acestor valori până la finalul intervalului. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în 23 iunie şi din nou în 28 iunie.

La munte, regimul termic diurn va avea variaţii mai ales în prima săptămână de prognoză, cu medii de 18 grade până la 22 de grade, apoi se va menţine relativ staţionar, la valori mediate de 20 de grade. Minimele nocturne vor fi în medie de 6 grade în 22 iunie, apoi se vor situa între 10 şi 12 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, însă acestea se vor manifesta cu precădere după-amiaza şi cu caracter local, mai anunță ANM.

Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: