Avram Iancu, primii 500 de kilometri parcurși pe Dunăre

Vești bune vin din Germania, acolo unde Avram Iancu continuă să înoate zi de zi în Dunăre pentru a-și atinge obiectivul, acela de a străbate înot Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră.

Bibliotecarul din Petroșani a comunicat duminică seara, pe pagina sa de Facebook, că a atins borna cu numărul 2400, cifra reprezentând numărul de kilometri pe care îi mare are de parcurs din totalul celor 2860 pentru care a pornit în această cursă nebună. „Am mai «înghițit» 100 de km la capătul celei mai frumoase zile și după încă 43 km parcurși. Dunărea a devenit navigabilă! Vigilența caiaciștilor crește, intrăm într-o nouă etapă. Doamne ajută!”, a transmis Avram Iancu.

Vrea să traverseze Dunărea în 60 de zile

Sportivul a ajuns la performanța ca la două zile și un pic să poată bifa câte 100 de kilometri înotați, ceea ce reprezintă oricum mai puțin decât își propusese el. Iancu avea în plan să înoate câte 50 de kilometri pe zi, dar până acum nivelul Dunării a fost foarte mic, în zona izvoarelor fiind evident că aceasta nu este un fluviu, ci un râu, în care apa nu ajunge în unele locuri nici până la genunchi. „Norma” de 50 de kilometri pe care Iancu și-a propus-o l-ar ajuta să își îndeplinească visul de a traversa fluviul în 60 de zile, așa cum s-a întâmplat în romanul „Pilotul de pe Dunăre”, al lui Jules Verne, roman care l-a și inspirat în acest proiect. Cei interesați de traseul zilnic parcurs de bibliotecarul din Valea Jiului îi pot urmări evoluția pe Internet, el având un dispozitiv GPS care arată pe hartă cât a înotat acesta și pe unde se află.

Concurs inedit

În paralel, Iancu derulează și un concurs pentru cei care citesc romanul lui Jules Verne și care răspund la întrebările ce le sunt adresate pe pagina de Facebook a înotătorului. Deocamdată, concursul are doar câțiva câștigători. În schimb, Avram Iancu constată de la o zi la alta că pierde în greutate din cauza efortului făcut, el stând în apă și câte 12 ore, zi de zi, temperaturile nefiind cele mai prielnice. „Am constatat că am început să pierd în greutate, și asta fără să mă cântăresc. Pur și simplu a început să-și facă verigheta joc pe deget”, a constatat sportivul a cărui evoluție este apreciată pe Internet și de o serie de gorjeni cu care acesta s-a împrietenit după ce în urmă cu un an a înotat o zi întreagă în barajul de la Piața Centrală de la Târgu Jiu. La vremea respectivă, Iancu se antrena pentru a traversa Canalul Mânecii, lucru pe care l-a și reușit câteva săptămâni mai târziu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: