Vacanță caritabilă la Roșia Montană

Poți să faci mai mult pentru Roșia Montană! În această vară, ai ocazia să vizitezi frumoasa localitate din Apuseni, să dai o mână de ajutor la dezvoltarea economică prin turism și să susţii educaţia copiilor din sat, iar cine se înscrie devreme are parte de o surpriză dulce!

În perioada 12-15 august, voluntarii Prietenii Roşiei Montane îţi propun un eveniment caritabil, ocazie cu care încurajezi dezvoltarea turismului local și contribui la achiziționarea unui videoproiector care să ajute la predarea cursurilor la clasele I-VIII. 75% din venituri merg către roşienii ce cred în alternativa turistică, 25% către şcoala din localitate.

Pachetul costă doar 290 de lei şi include: trei nopţi de cazare și șase mese îndestulate, două pe zi; şase tururi ghidate, inclusiv Galeriile Romane şi Muzeul Mineritului, târgul minier și monumentele de patrimoniu, bisericile seculare, monumentele naturale şi binecunoscutele peisaje ale Ţării Moţilor; ateliere de albinărit și astronomie; proiecții de film; povestiri în jurul focului şi participarea la activităţile Zilelor Patrimoniului, organizate anual la Roşia Montană

Înscrierea se face prin mesaj la vacanta@prieteniirosieimontane.ro urmat de achitarea unui avans de 90 de lei. Termenul de înscriere este 1 august.

Pachetul nu cuprinde transportul. Numărul de locuri este limitat. Cei înscriși până la 10 iulie primesc din partea casei o sticlă de sirop făcut în Roșia Montană. Aveţi de ales între zmeură, soc, căpșune și brad.

Prieteniii Roşiei Montane este un grup nou format, de voluntari implicaţi de zece ani în salvarea Roşiei Montane. Au organizat de-a lungul timpului excursii, concerte, acțiuni caritabile, expoziţii, inclusiv manifestarea anuală Ziua Roșiei Montane. „Considerăm că salvarea pe termen lung a zonei include turismul etic, susținerea educației și introducerea în UNESCO”, spun organizatorii.

Vizualizări: 1,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: