Bălănești: Investiții de un milion de euro. Primar: Nu mă voi opri aici!

Autorităţile locale din Bălănești au demarat două investiţii importante pentru localnici cu fonduri de la Uniunea Europeană. Vorbim despre reabilitarea a peste 7 km de drumuri, dar și de modernizarea căminului cultural din satul Glodeni. Totodată, primăria a reușit să obțină fondurile necesare și pentru alunecarea de teren din satul Voiteștii din Deal.

Autoritățile locale din Bălănești s-au zbătut și au reușit să obțină fonduri europene, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), pentru două proiecte majore. „Un vis al meu și al cetățenilor a devenit realitate. Este vorba de două investiții unde am reușit, împreună cu echipa din cadrul primăriei, să atragem fonduri europene, pentru reabilitarea Căminului Cultural din satul Glodeni și pentru reabilitarea și modernizarea de drumuri stradale și de interes local din comuna Bălănești. Astfel, vom reuși să creștem confortul cetățenilor, dar și să oferim copiilor din comună un loc modern și primitor în care să desfășoare activități culturale. Și nu mă voi opri aici la atragerea de fonduri”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.

Pentru modernizarea căminului cultural, autoritățile au obținut peste 900 mii lei. Imobilul este într-o stare avansată de degradare. Urmează să fie schimbat acoperișul, pereții vor fi îndreptați, vor fi realizate grupuri sociale noi, iar căminul va fi utilat cu mobilier corespunzător. Mai mult, proiectul prevede și achiziția de costume populare ce vor putea fi folosite la manifestări de către copiii din cadrul ansamblului local. Lucrările vor începe de săptămâna viitoare și vor fi încheiate până la finele anului 2018.

Proiectul privind reabilitarea drumurilor din comună se ridică la 3 milioane de lei. Va consta într-o asfaltare a șoselelor pe o distanță de 7.3 km, realizarea de rigole pentru preluarea apelor pluviale și montarea de indicatoare. Lucrările au fost demarate și vor fi încheiate în 2019.     

În momentul de față sunt în desfășurare și lucrările de consolidare a terenului în satul Voiteștii din Deal, acolo unde acum câțiva ani s-a produs o alunecare de teren. „O altă investiție unde am reușit să obțin finanțare este pentru alunecarea de teren din cătunul Bâltoci. Din 2014 facem demersuri și am reușit să obținem 909 mii lei, prin Compania Națională de Investiții. Lucrarea va fi recepționată până la sfârșitul anului”, a explicat primarul Ovidiu Pungan.

Galerie foto





Vizualizări: 5,154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: