Balerină din Gorj, premiată la concursul „Lebăda de cristal”

O adolescentă din Gorj a fost premiată la un mare concurs de dans. Este vorba de balerina Andrada Maria Istratie, din Târgu Jiu, care a reuşit să obţină locul al II-lea la Concursul Internaţional de dans „Lebăda de cristal”.

Andrada Maria Istratie are 16 ani şi este elevă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti. Adolescenta este acum în clasa a IX-a şi urmează cursurile liceului din Capitală din clasa a V-a. Andrada a fost una dintre laureatele ediţiei a VI-a a Concursului Internaţional de dans „Lebăda de cristal”. Peste o mie de participanţi din mai multe zone ale ţării, dar şi din Chişinău, au luat parte la această competiţie de dans. Concursul s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni, Andrada Maria Istratie fiind premiată la dans clasic.

Juriul a fost format din balerini renumiţi. Andrada a reuşit această performanţă după ce în urmă cu câteva luni a suferit o accidentare. „A avut o pauză de aproape două luni în urma unei accidentări la picior şi a trebuit sa intre în repaus, urmând tratament şi fizioterapie, gimnastică medicală. Acum a ieşit pentru prima dată pe scenă după această accidentare şi a reuşit să obţină un loc II, cu o variaţie nouă”, a spus Rodica Istratie, mama Andradei.

Tânăra ne-a mărturisit ce planuri are pentru viitor. „Deocamdată este devreme să mă gândesc prea mult la viitor. Totuşi, îmi doresc să urmez facultatea de coregrafie. Şi mai vedem apoi ce îmi rezervă viitorul. Noi, în general, ne dorim multe, dar ce este scris pentru noi nu ştim”, a explicat Andrada.

Vizualizări: 2,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: