Băloi: Gorjul nu are nicio strategie pentru sport

Fostul secretar general de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Daniel Băloi, a spus că Gorjul trece din punct de vedere sportiv printr-o perioadă extrem de grea, dar autorităţile locale nu au nicio strategie pentru acest domeniu. Băloi îi cere prefectului de Gorj, Ciprian Florescu, să ia iniţiativa organizării unei mese rotunde cu oameni interesaţi de soarta sportului gorjean.

Daniel Băloi şi Ciprian Florescu au fost cu ani în urmă jurnalişti sportivi. Unul a renunţat la presă pentru a fi secretar general la Pandurii, atunci când echipa a promovat în Liga I, celălalt a luat calea politicii şi este acum prefect de Gorj.

Băloi a vorbit marţi la Radio Infinit despre problemele pe care sportul le are în Gorj. „Este o tristeţe în toată lumea fotbalului. Cred că nu a mai existat o situaţie în ultimii 25-30 de ani ca Liga a 3-a să înceapă fără nicio echipă din Gorj”, a spus Băloi, care a vorbit de timpurile în care aveam în al treilea eşalon echipe precum Petrolul Stoina, Minerul Mătăsari, Gilortul Târgu Cărbuneşti sau Minerul Motru. „În acest sezon, judeţul nostru va fi ocolit de echipele de Liga a 3-a. Pandurii Lignitul Târgu Jiu se chinuie de doi ani să participe la meciurile de Liga a 2-a. Este o situaţie neobişnuită pentru gorjeni, care cu ani în urmă erau obişnuiţi ca în week-end să meargă la meciurile de fotbal”, a mai spus Daniel Băloi.

Fostul secretar general de la Pandurii critică lipsa de implicare a autorităţilor locale. „Din păcate, la nivelul judeţului nostru nu există absolut nicio strategie în ceea ce priveşte sportul. Uitaţi-vă că baschetul, handbalul şi fotbalul în acest moment sunt la pământ şi nu s-a organizat nici măcar o masă rotundă, pentru a se încerca a se găsi soluţii pentru toate aceste discipline sportive”, susţine Daniel Băloi. Acesta nu vrea să se întrebe cine este vinovat de situaţia în care s-a ajuns, spunând că important este să vedem care sunt oamenii care au soluţii. Băloi a făcut un apel public la prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, să ia iniţiativa organizării unei mese rotunde, unde să fie dezbătute problemele din sport.

Vizualizări: 1,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: