Bani de salarii până în luna august. Primar: Plec acasă

Zeci de salariați din mai multe primării din județul Gorj nu știu dacă își vor mai primi salariile începând din luna august. Bugetele primite de autoritățile locale sunt prea mici pentru a acoperi aceste cheltuieli până la finele anului. Primarii speră într-o rectificare bugetară care este singura soluție în acest moment.

Dacă până acum însoțitorii persoanelor cu handicap erau cei care stăteau cu sufletul la gură în ultimele luni din an în ceea ce privește plata indemnizațiilor, acum a venit rândul funcționarilor din primării. În acest moment o mare parte a unităților administrativ teritoriale au bani de salarii numai până în luna august.

Este și cazul primăriei din Roșia de Amaradia. ”Și la mine este aceeași situație ca la majoritatea primăriilor conduse de primari PNL. Așa a împărțit Consiliul Județean banii. Eu am buget pentru salarii până în luna august și de atunci așteptăm rectificarea bugetară de la Consiliul Județean sau de la Guvern. Îmi pun speranțe mari în rectificarea de la Guvern, pentru că cei de la Consiliul Județean ne-au demonstrat ce pot și de ce sunt în stare”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Situația este disperată și în comuna Hurezani, acolo unde primarul este decis să plece acasă dacă nu primește banii necesari. ”Situația financiară a primăriei este disperată. Nu avem bani de salarii decât până în luna august. Ni s-a promis o rectificare bugetară, dar dacă nu se va face, eu plec acasă. Am primit doar promisiuni, dar sperăm să fie certitudini”, a spus primarul Ion Mîndruț.

De această dată, Guvernul a alocat pentru tot anul banii pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap, dar nu și pentru salariile funcționarilor.

Vizualizări: 7,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: