Bani europeni pentru un centru de colectare prin aport voluntar

Autoritățile locale din comuna Crasna vor să obțină o finanțare europeană pentru realizarea unui centru de colectare prin aport voluntar. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 780.000 de euro. 

Aleșii locali din comuna Crasna au aprobat depunerea proiectului în vederea obținerii finanțării pentru realizarea acestei investiții dar și-au luat și angajamentul finanțării mentenanței pe o perioada de cel puțin 5 ani de la finalizarea centrului.

 În prezent, în comuna Crasna deșeurile se colectează selectiv din fiecare gospodărie unde au fost distribuite pubele și saci.

Pentru că localitatea s-a dezvoltat foarte mult odată cu investițiile realizate de autoritățile locale, dar și prin construirea mai multor pensiuni în zonă, se dorește înființarea primului centru de colectare cu aport voluntar, destinat reducerii cantității de deșeuri depozitate necontrolat prin oferirea unor spații unde localnicii dar și agenții economici pot depozita acele deșeuri care nu pot fi colectate în pubele. 


Centrul de colectare prin aport voluntar se va întinde pe aproximativ 9.000 mp unde pot fi aduse deșeuri periculoase, textile, electrocasnice mici, obiecte de uz casnic, plastic, lemn, hârtie și carton, lemn și mobilier, sticle, anvelope,metal deșeuri din grădină dar și din construcții.

Investiția va cuprinde o platformă betonată de 2.500 mp, cântar, separator de hidrocarburi, container frigorific pentru cadavrele de animale mici, 13 containere, parcare, spații verzi hală de tratare și va beneficia de utilități

Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: