VIDEO Victorie a sătenilor din Gureni. Acordul de mediu a fost suspendat de Tribunalul București

Acordul de mediul emis de către Agenția pentru Protecția Mediului Gorj pentru deschiderea unei cariere de calcar în satul Gureni, comuna Peștișani, a fost suspendat de către Tribunalul București.

„Admite cererea. Suspendă executarea acordului de mediu nr. 13/19.09.2022 emis de APM Gorj, până la pronunțarea instanței de fond. Cu recurs în 5 zile de la comunicare“, a stabilit instanța de judecată a Tribunalului București.

Omul de afaceri Silviu Carlaonț, care deține balastiere și cariere private de cărbune, vrea să deschidă o carieră de calcar pe un versant muntos care se află la o distanță de aproximativ 150 de metri de casele localnicilor din Gureni. APM Gorj a eliberat în mod ciudat acord de mediu pentru începerea acestei activități.

Fundația ”Valea Bistriței” s-a opus și a contestat în instanța de judecată acordul de mediu. S-a cerut prima dată suspendarea acestuia și urmează să fie contestat și acordul de mediu.

Primarul Cosmin Pigui: „Sunt de acord cu investiția“

Organizația Agen Green s-a alăturat demersurilor și a realizat un reportaj în satul Gureni. „Ne-am unit forțele cu locuitorii din comuna lui Brâncuși pentru a stopa o carieră de calcar începută fără acord de mediu și care ar mutila peisajul. Colegul nostru Claudiu și avocata noastră Cătălina au documentat cazul, au demarat procedurile legale necesare pentru a stopa distrugerea și au realizat acest reportaj“, au transmis reprezentanții Agent Green. În acest reportaj, Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani, susține că sătenii nu sunt afectați și că este de acord cu deschiderea carierei, dacă activitatea este legală.

Vizualizări: 1,893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: