Bani pentru trei localități afectate de inundații

Trei primării din Gorj ar urma să primească aproape un milion de lei noi de la Guvern, pentru înlăturarea efectelor inundațiilor produse în luna iulie. Mai multe podețe, străzi și drumuri comunale din Novaci, Tismana și Berlești au fost afectate de ploile torențiale.

Guvernul ar urma să aloce din Fondul de intervenție suma de 59.597.000 de lei pentru unele unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale din 16 județe, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică, marți, de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

„Cantitățile foarte mari de precipitații căzute pe raza acestor județe au generat inundații, alunecări de teren, au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și punți pietonale. Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, de Inspectoratele pentru Situații de Urgență și de către Instituțiile Prefectului din județele afectate”, se arată în document.

Gorjul figurează pe listă cu suma de 970.000 de lei. Cei mai mulți bani sunt alocați comunei Berlești. Este vorba de 530.000 de lei, bani pentru refacerea drumurilor comunale din satele Bârzeiu și Scurtu, a unei străzi din satul Lihulești și pentru reabilitarea a șase podețe.

Alți 350.000 de lei sunt alocați orașului Tismana, pentru refacerea a șase străzi. În schimb, orașul Novaci va primi 90.000 de lei pentru refacerea unui podeț și a unei străzi din satul Pociovaliștea.

Galerie foto


Vizualizări: 1,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: