De ce trebuie să dai usturoi la găini!

Usturoiul este folosit în bucătărie dar este și regele plantelor medicinale pentru că are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antiprotozoare. Din aceste motive usturoiul este benefic și pentru păsări.

Usturoiul întărește sistemul imunitar, îmbunătățește creșterea în greutate corporală, crește digestibilitatea ingredientelor, scade colesterolul rău și, de asemenea, mărește parametrii de calitate a cărnii. Zeci de studii științifice au arătat fără îndoială că usturoiul este benefic pentru sănătatea și bunăstarea găinilor.

În plus usturoiul are un efect pozitiv asupra valorii nutriționale a ouălor. Totuși este important să nu exagerezi cu asta pentru că prea mult usturoi va interfera cu echilibrul bacteriilor din sistemul digestiv.

Nu încercați să puneți un bulb întreg de usturoi în apa găinilor dvs. dacă nu l-au mai băut niciodată - pur și simplu nu îl vor atinge.

Pe lângă susținerea sistemului imunitar, usturoiul ajută pasărea să se întărească și să se vindece dacă are vreo boală.

Usturoiul poate fi folosit eficient ca înlocuitor al unor antibiotice pentru păsări. În plus acesta ajută la producerea de ouă mai mari, de mai bună calitate, cu un nivel mai scăzut de colesterol „rău”. 

Usturoiul stimulează și pofta de mâncare și ajută la creșterea puilor. 

Vizualizări: 11,981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: