Cum și cât timp se fierb castanele pentru un gust perfect!

Este toamnă și se găsesc din abundență în piețe castane. Multe persoane agreează aceste fructe dar nu totdeauna știu cum să le pregătească și cât să le fiarbă.

Castanele se fierb foarte ușor dar înainte de a le pune în apă trebuie să le crestați coaja în cruce cu un cuțit. Așa castanele se vor curăța mult mai ușor. Le puteți fierbe la abur, într-o oală sub presiune sau într-o oală cu apă clocotită. Un alt truc care vă va ajută să le decojiți mai ușor este să adăugați puțin ulei în apă.

Timpul pentru fierberea castanelor depinde de fapt de rețeta specifică, dar cel mai adesea este de aproximativ 15 minute din momentul în care apa fierbe. Cu toate acestea, doar castanele culese proaspăt sunt fierte timp de 15 minute iar cele mai vechi pot avea nevoie de mai mult de 30 de minute.

Veți ști momentul în care castanele sunt gătite când veți vedea coaja lor desfăcându-se (unde este crestată). Cu toate acestea, este bine să le încercați, astfel încât să nu aveți surprize. Scoateți castanele fierbinți din apă și curățați-le, apoi le puteți adăuga la rețeta pentru care aveți nevoie sau le consumați simple.

Vizualizări: 1,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: