Amenzi pentru zeci de terase. Târgul de la Peșteana, suspendat

Direcția de Sănătate Publică Gorj a aplicat în această lună zeci de amenzi unor firme care fie nu aveau produse dezinfectante pentru clienți, fie nu măsurau temperatura acestora, fie salariații nu purtau măști. La unele firme de transport, lipsea paravanul despărțitor dintre șofer și pasageri.

Potrivit DSP Gorj, au fost verificate 44 unități de alimentație publică (terase și retaileri), două unități sanitare cu paturi, două unități de transport în comun, un centru de permanență și un târg comunal. Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.100 de lei.

"Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au decis suspendarea activității Târgului săptămânal Peșteana- Jiu pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 16 august 2020. Totodată, a fost aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 3000 de lei din cauza nerespectării normelor de igienă în vigoare pentru diminuarea riscurilor privind sănătatea publică", a transmis DSP Gorj.

 Instituția a făcut și activități de informare - prevenire pe raza a 5 comune: Plopșoru, Bîlteni, Bălești, Schela și Mușetești. "S-au purtat discuții privind respectarea legislației în vigoare și prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19. De asemenea, au fost distribuite materiale educativ-sanitare pe această temă", arată sursa citată.

Vizualizări: 1,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: